Skyr rahka

By
Updated: huhtikuu 13, 2011

Skyr on terveystuotteiden uusinta uutta. Skyr on lähtöisin Islannista ja se on hapanmaitotuote, joka on hieman rahkamaista koostumukseltaan. Skyr rahkaa voi ostaa lähes mistä tahansa hyvin varustetusta tavaratalosta ja ruokakaupasta – se löytyy usein maitotuotteiden läheltä. Skyr rahkaa valmistetaan Islannin lisäksi myös muissa Pohjoismaissa, mutta suomalaisille tuote ei ole ollut pitkään tuttu.

Skyr on maultaan raikasta – ja usein sitä maustetaan esim. vaniljalla, mustikalla tai ananaksella. Tämä rahka on oivallinen välipala , sillä hieman tuotteesta riippuen se sisältää noin 50-90 kilokaloria 100 grammaa kohden. Esimerkiksi vaniljan makuisessa Skyrissä on 100 grammassa 56 kcal, 10,3 grammaa proteiinia ja 3,3 grammaa hiilihydraattia. Rasvaa rahkassa on yleensä vain 0,2 grammaa sataa gramaa kohden.

Miksi Skyr rahka on niin suosittua?

Selitys on yksinkertainen: Ravintoarvot ja maku. Kerrankin kaupasta saa hyvänmakuista tuotetta, joka on samalla erittäin terveellistä. Rahka sopii erinomaisesti osaksi proteiinipitoista ruokavaliota tai vähähiilihydraattista ruokavaliota. Painonhallinnan kannalta proteiinin lisääminen on hyvä asia, sillä Diogenes tutkimuksen mukaan jo pieni 15-25 prosentin lisä päivittäiseen saantiin auttoi paljon.

Tiesitkö tätä? Skyrin valmistuksessa käytetään noin 3-4 kertaa enemmän maitoa kuin jogurtin valmistuksessa.

Testiryhmämme osti jokaista makua. Tulimme siihen tulokseen, että vaniljan makuinen ja meloni-passionhedelmä sopivat hyvin laihduttajalle. Ravintoarvojensa puolesta mustikka ja persikka-vadelma ovat huonompia valintoja. Makunsa puolesta meidän herkille makuhermoillemme parhaita olivat neutraalin makuinen vanilja ja mukavan raikas persikka-vadelma. Tutkimuksemme voiton vei siis kokonaisuudessaan vaniljan makuinen skyr rahka.

Valmistajasta riippuen skyr sisältää noin 12 % proteiinia, 3 % hiilihydraatteja ja 0,5 % rasvaa. Katso tarkempaa tietoa osoitteesta Skyr.fi.


VN:F [1.9.22_1171]
Anna arviosi!
Rating: 9.5/10 (4 votes cast)
Skyr rahka, 9.5 out of 10 based on 4 ratings

2 Comments

 1. Antti

  19.2.2012 at 14.27

  Skyrin eri mauissa on eri ravintoarvoja.
  Valiolla on ollut hyvän aikaa ProFeel cottifrutti -valmisteita, joissa on mielestäni parempi kokonaisuus. Cottifrutissa ei ole aspartaamia, kuten Skyrissä ja proteiinia on 11 g / 100 g. Mausta riippuen on cottifrutissa hiilihydraatteja keskimäärin vähemmän.
  Mutta näläntunteen loitolla pysymisen suhteen on suuri ero siinä, että cottifrutissa on ravintokuitua.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • admin

   19.2.2012 at 17.18

   Joo, pitää paikkansa, Skyr-rahkoista oikeastaan vain pari makua on sellaisia joita voi suositella – muissa sokeria liikaa :) Pitää ensi kauppareissulla tarkastella paremmin noita Cottifrutteja!

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>