Laihdutus & kuntosali

By
Updated: huhtikuu 14, 2011

Laihdutus ja kuntosali kulkevat helposti käsi kädessä. Usein etenkin naiset uskovat, että kuntosalilla ei kannata käydä, sillä vanhan myytin mukaan kaikista kuntosalilla bodaavista naisista tulee ihan miesten näköisiä. No näin ei asia suinkaan ole, vaan kuntosali sopii erinomaisesti laihdutuksen tueksi: Se kiinteyttää, polttaa rasvaa ja antaa eloa arkeen. Älä siis missään nimessä jätä laihdutuksen alussa kuntosalia pois. Kuntosali sopii kaikille kokoon, näköön ja sukupuoleen riippumatta.

Toimituksen huomautus: Laihduttaminen on kiinni ruokavaliosta. Kuntoilu vain tukee painonpudotusta ja -hallintaa. Suuret muutokset laihduttamisessa tulee kuitenkin tehdä ruokavalion puolella.

Tiesitkö tätä? Naisesta ei todellakaan tule suurta ja harteikasta kuntosaliharjoittelulla. Kuntosali kiinteyttää ja polttaa rasvaa. Isot lihakset vaativat vuosien kovaa treeniä ja täydellistä ruokavaliota. Sinusta ei tule siis treenaamalla lihaskimppua.

Kuntosalilla pääset treenaamaan juuri haluamiasi lihaksia. Voit treenata ja parantaa niitä kohtia, joista olet vartalossasi vähiten ylpeä. Näin kuntosalilla on positiivista vaikutusta voimien lisäksi myös ulkonäköön, vaikka samaan aikaan et laihtuisikaan.

Tiesitkö tätä? 80-kiloinen henkilö kuluttaa kuntosalilla laitteilla harjoitellessaan noin 300-450 kcal tunnissa.

Laihduttajan kuntosalitreenin perusteet:

  • 3-12 toistoa per sarja
  • Treenaa kovaa
  • Treenaa 45-60min kerrallaan
  • Treenaa 3-5 kertaa viikossa
  • Muista alku- ja loppulämmittely
  • Juo palautusjuoma vasta loppulämmön jälkeen
  • Oivallinen tapa lisätä aerobista treeniä: Polje kuntopyörää 20-30min jokaisen salitreenin päätteeksi

Yllä mainitut seikat saattavat kummastuttaa useimpia. Totuus kuitenkin on, että laihdutuksen myötä kuntosalilla harjoittelua ei tarvitse muokata juuri ollenkaan. Viimeisimmät urheilulääketieteelliset tutkimukset osoittavat, että laihdutuksen aikana toistomäärää tulisi jopa pienentää ja painoja kasvattaa. Näin lihakset saavat ärsykkeen, joka kertoo niille, että niitä tarvitaan yhä, vaikka kalorit vähenevätkin. 20 toistoa jokaisessa sarjassa ei kasvata eikä juurikaan kiinteytä. Noin 3-12 toistoa on paljon tehokkaampi valinta liikkeessä kuin liikkeessä.

Tiesitkö tätäkään? Naiset treenaavat usein liian pienillä painoilla ja tekevät liian pitkiä sarjoja. Lyhyet sarjat ja suuremmat painot kiinteyttävät ja polttavat rasvaa paremmin – eikä sinusta silti tule Kike Elomaan näköinen!

Päivittäisen liikunnan määrä laihduttaessa tulisi olla vähintään 30-90 minuuttia. Keskiarvolta noin tunti per päivä on loistava saavutus. Kuntosalin ohella mm. kävely, hiihto, uinti ja juoksu ovat oivallisia valintoja.


VN:F [1.9.22_1171]
Anna arviosi!
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Laihdutus & kuntosali, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>